Beate Langemeijer

Na een lange periode als (kinder)fysiotherapeut, kreeg ik de wens om me meer te richten op de psychische achtergrond van klachten om, naast methodisch en rationeel, meer volgens mijn intuïtie en gevoel te kunnen werken.

BeateIk volgde de post-HBO opleiding Haptotherapie in Doorn (diploma 2004) en diverse aanvullende cursussen: zoals kinderhaptotherapie, haptotherapie bij pubers,  psycho-pathologie, traumaverwerking. Ook deed ik workshops op het gebied van psychosomatiek en communicatie: slaaptraining, HSP-coach (omgaan met hooggevoeligheid), bekkenbodemklachten bij kinderen, ontspanning, psychosomatische klachten, omgaan met overdracht, geweldloze communicatie en familieopstellingen. Daarnaast volgde ik cursussen voor mijn eigen ontwikkeling: emotioneel lichaamswerk, rationeel emotieve training (RET), transpersoonlijke therapie, intuïtieve ontwikkeling en mindfulness. 

Aanvankelijk werkte ik op haptonomische basis binnen de (kinder)fysiotherapie, in een particuliere praktijk en op een school voor kinderen met communicatie-problemen, zoals autisme en slechthorendheid.

In 2008 startte ik daarnaast een eigen haptotherapiepraktijk in Gezondheidscentrum Villapark 3 in Rotterdam. In 2013 ben ik naar Hoogerheide in Noord-Brabant verhuisd en ben begonnen met mijn praktijk daar, na het stopzetten van de fysiotherapie. Ik blijf beide locaties combineren.

Haptotherapie stimuleert emotionele groei in verbinding met elkaar. Het doet me goed om me te blijven ontwikkelen en daarin ook anderen te kunnen en mogen begeleiden. 

                                                                       Haptotherapie is voor mij:

                                                                           De hand die je even toesteekt,

                                                                                of die je toegestoken wordt,

                                                                                    bij het beklimmen van een pittige berg

                                                                                         en je daarbij samen verwonderen

                                                                                              over dat wat je tegenkomt

 

Als GZ-haptotherapeut ben ik lid van de Vereniging voor Haptotherapeuten: nr. 413A.

BIG-geregistreerd nr. 19034290604.
Kamer van Koophandel: 24463580.
AGB-zorgverlener: 90036180,
AGB-praktijk: 90014986